תכנון שבועי- מורים מעבירים את זה הלאה
תכנון שבועי, חודשי ושנתי- כשחינכתי כיתה, מאוד אהבתי לעבוד עם התלמידים סביב יומנים, לו”זים וארגון וניהול הזמן. אני מאמינה שזו מיומנות חשובה בחיים, לילדים וגם למבוגרים.
בתיכון, היו לי המון פעילויות אחר הצהריים- הייתי מדריכה בצופים, מש”צית בבית הספר, כתבת בעיתון נוער מקומי והיו שנים שגם הייתי במועצת התלמידים הבית ספרית והעירונית. בלי יומן, לא הייתי זזה לשום מקום. רכזת השכבה האלופה שלי, חיה ניר, האמינה בפעילויות בלתי פורמליות. החוק שלה היה “אם אין לכם זמן ללמוד- תוכיחו לי ואם יש צורך אני אדחה לכם את המבחן”. היא עמדה מאחורי המילים שלה. לא פעם, הייתי ניגשת אליה עם היומן ומראה לה שאין לי זמן ללמוד למבחן. היא התבוננה ביומן ודחתה לי את המבחנים כשהייתי צריכה. מספר פעמים נבחנתי ביחד עם כיתה מקבילה במקום עם הכיתה שלי (הייתי הצופיפניקית היחידה בכיתתי). זה הכריח אותי לתכנן נכון את הזמן שלי, לכתוב את הכל וגם לעמוד בו. לא רציתי שהיא תסתכל על הלו”ז ותראה שיש לי זמן וסתם ניסיתי לדחות את המבחן.
מאז, אני צמודה תמיד ליומן שלי. אני מנסה להנחיל את מיומנות ארגון הזמן גם לתלמידים שלי. השבוע עלה לרשת סרטון שהצטלמתי עם התלמידים שלי לפרויקט “מורים מעבירים את זה הלאה”. הנה הסרטון:
בעקבות הסרטון, אני מצרפת קישורים לפעילויות ושיעורים שלימדתי בעבר שעוסקים במיומנות של ארגון ותכנון זמן.
מערך שיעור בנושא של ארגון וניהול זמן
תכנון חופשה (בדוגמה- תכנון לו”ז של חג סוכות)
מסביב ללוח השנה- יומן חודשי (שנת תשע”ח)
בנוסף, ממליצה לכם מאוד לצפות בפלייליסט ביוטיוב של “מורים מעבירים את זה הלאה”. תמצאו שם עוד הרבה פרקטיקות פשוטות ויישומיות שניתן ליישם בכיתות.
רוצים את הקובץ של התכנון השבועי? הנה הקובץ שאחת התלמידות אצלנו בבית הספר הכינה.
עדיין לא חברים שלי בפייסבוק? הקישור כאן
פתחתי קבוצת וואטסאפ שקטה לעדכונים, רעיונות ומידע על סדנאות. רוצים להצטרף? לחצו כאן
מוזמנים לנסות וליישם,
תעבירו את זה הלאה,
מור קנדי.