האם החינוך המיוחד צריך להמשיך ללמוד בבית הספר בסגר השלישי? מיני יחידת הוראה
אני אוהבת ללמד את התלמיד את המיומנויות השונות תוך התייחסות לתוכן שמשמעותי עבורם. והנה, שוב צצה הזדמנות (כל הזמן יש הזדמנויות, רק צריך לנצל אותם)- הסגר השלישי.
אני מלמדת בבית ספר לחינוך מיוחד ואנחנו ממשיכים ללמד כרגיל למרות הסגר. החלטתי לשאול את התלמידים מה הם חושבים. אז מה עשינו?
בשיעור אקטואליה קראנו כתבה עם כל התנאים של הסגר ועיינו באתר של פיקוד העורף. התלמידים שאלו שאלות וניסינו לענות עליהם. כשלא מצאנו תשובה לחלק מהשאלות, שאלתי את התלמידים מה אפשר לעשות כדי לקבל את התשובות? לאחר שיחה קצרה הגענו למסקנה שאפשר לכתוב מכתב או להתקשר לפיקוד העורף. ניצלנו את ההזדמנות וכתבנו להם מכתב (מחכים לתשובה שלהם).
לאחר מכן, בשיעור שפה שאלתי את התלמידים למה לדעתם החינוך המיוחד מוחרג מלמידה מקוונת? מה דעתם על זה? יצרנו טיעונים בעד ונגד ההחלטה. לסיום, התלמידים התחילו לכתוב מכתב עמדה לשר החינוך עם דעתם האישית. אנחנו עדיין בתהליך כתיבת המכתב…
במתמטיקה- התלמידים לומדים את נושא הגרפים. המשכנו עם השאלה "איפה אתם מעדיפים ללמוד- בבית הספר או בבית". התלמידים הלכו לכיתות אחרות, שאלו את התלמידים את שאלת הסקר, חזרו לכיתות, ניתחו את התוצאות ולסיום- יצרנו גרף המתאר את החקר. זה נעשה גם כחלק מפרויקט בית ספרי שעוסק בסיכום שנה במתמטיקה (בפוסט אחר אפרט).
אז מה היה לנו ביחידת ההוראה הקצרה הזו? מיומנויות שפתיות (הבעת עמדה, כתיבה, קריאה, הבנת הנקרא), מיומנויות מתמטיות (חקר, איסוף נתונים,הצגה בדרכים שונות), מיומנויות תקשורתיות (הסתכלות על שני צדדי המטבע, מיומנויות שיח והקשבה לדעה שונה שלי, תקשורת בין אישית ותוך אישית, סנגור עצמי), שילוב בין תחומי לימוד שונים ועוד.
אז… איך אתם הולכים לנצל את הסגר הזה להוראה ולמידה מיטבית? אני מציעה לכם לפתוח את השיח עם התלמידים על הנושא (ולא, לא רק בחינוך המיוחד).
ואם אתם מחפשים המלצות על פעילויות ומשחקים שתוכלו לעשות בהוראה המקוונות, מוזמנים להמשיך ולהסתכל בבלוג שלי. הנה מספר המלצות:
עדיין לא חברים שלי בפייסבוק? הקישור כאן
חדש! פתחתי קבוצת וואטסאפ שקטה לעדכונים, רעיונות ומידע על סדנאות. רוצים להצטרף? לחצו כאן
מאחלת הרבה בריאות ושהסגר יגמר במהרה,
מור קנדי.